Lătratul, ”tradus” în limbaj uman – Focus Prima TV

Lătratul, ”tradus” în limbaj uman

Vești bune pentru proprietarii de câini. În curând, pot recunoaște ceea ce le transmit, prin lătrat, favoriții lor, și asta datorită inteligenței artificiale. Mai exact, a unei zgarde care ”traduce” lătratul patrupezilor.

Angajații unei companii din Coreea de Sud au inventat o zgardă care poate detecta cinci emoții canine prin monitorizarea lătratului și al tehnologiei de recunoaștere vocală.

Zgarda se numește PETPLUS și le poate spune oamenilor, prin intermediul unei aplicați care poate fi descărcată pe telefonul mobil, dacă animalul lor de companie este fericit, relaxat, neliniștit, nervos sau trist. De asemenea, dispozitivul poate monitoriza activitatea fizică a câinelui și timpul de odihnă al acestuia.

Inginerii sud-coreeni au început să monitorizeze emoțiile canine în 2017. Trei ani mai târziu, au conceput algoritmul dispozitivului, pe baza a peste 10.000 de probe de la peste 50 de rase de câini. Acesta dispozitiv a fost deja comercializat online de compania din Asia și costă 99 de dolari americani.

Total
0
Shares
Total
0
Share