Lavrov: Rusia este pregătită să rupă legăturile cu UE în cazul impunerii unor sancțiuni dureroase – Focus Prima TV

Lavrov: Rusia este pregătită să rupă legăturile cu UE în cazul impunerii unor sancțiuni dureroase

Russian Foreign Minister Sergey Lavrov listens for a journalist’s question during his annual roundup news conference summing up his ministry’s work in 2019, in Moscow, Russia, Friday, Jan. 17, 2020. Lavrov particularly noted Washington’s reluctance to extend a key nuclear arms pact. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Moscova este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancţiuni economice dureroase împotriva Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-un interviu din care sunt postate vineri extrase pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei, relatează Reuters.

“Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem asta – n.r.). În cazul în care vedem din nou (aşa cum am simţit deja de mai multe ori) că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”, a declarat Lavrov, întrebat de moderatorul Vladimir Soloviov dacă Rusia se îndreaptă spre o ruptură cu UE, conform paginii web a MAE rus.

Relaţiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuţii despre posibile noi sancţiuni.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share