Lebede cu gripă aviară la malul mării – Focus Prima TV

Lebede cu gripă aviară la malul mării

Autoritățile de la malul mării sunt în alertă după ce s-a descoperit că două lebede găsite moarte, sufereau de gripă aviară. Administratorii complexului muzeal au decis deja să separe anumite specii de păsări. Totodată, aceștia nu vor mai primi în complex păsări rănite sau grav bolnave,aduse de localnici, din exterior.

Cele două lebede au fost găsite săptămâna trecută în Constanța, în zona în care navele descarcă și încarcă cereale. Inițial, specialiştii au spus că au murit din cazua rezidurilor petroliere, dar și de la subsanţele cu ajutorul cărora sunt tratate grânele. În urma unor analize, s-a stabilit însă că păsările aveau gripă aviară.

Deocamdată nu se ştie cu exactitate dacă cele două lebede erau doar purtătoare ale bolii, ori gripa aviară a fost chiar cauza decesului.

Specialiştii susţin că deocamdată situaţia este sub control, însă ea poate degenera dacă nu se iau măsuri din timp. Tot ca o măsură de prevenţie a acestei boli, Direcţia Sanitar Veterinară va încerca să relizeze un recensământ a tuturor celor din zonă care deţin păsări domestice şi sălbatice.

Total
0
Shares
Total
0
Share