Lecție de generozitate – Focus Prima TV

Lecție de generozitate

Deși viața trăită în inima munților pare una perfectă există totuși oameni copleșiți de griji și lipsuri. Știu însă că singura salvare în viață ți-o dă cartea! Și copiii lor sunt un exemplu pentru ceilalti. Pe ei, i-au descoperit cu multă vreme în urmă voluntarii de la Cert Transilvania care le-au ridicat casă, le-au donat, haine, cărți, laptopuri și le-au asigurat alimentele necesare de zi cu zi. An de an, aceiași voluntari
urcă în mașinile de teren încărcați cu daruri și le bat în poartă, fericiți. E Craciunul lor…dar și lecția noastră!

Pleacă la drum ori de câte ori simt nevoia să ajute! Sunt voluntarii din Asociația Cert Transilvania care zi de zi bat drumuri lungi.Ajung tocmai în Munții Apuseni, la cei care sunt în nevoie.

Drumul anevoios îi portă spre familia Pop. În urmă cu câțiva ani oamenii locuiau într-o singură cameră. Nu aveau nimic mai mult. Voluntarii, însă, le-au construit o casă, din donații. În poartă, Nicolae și fiica lui Alexandra îi așteptau ca de fiecare dată, zâmbind.

Jana, mama Cristinei își amintește cât a îndurat, uitandu-se în jur.

Oamenii, însă, au cel mai de pret lucru. Pe Cristina, fiica lor in varsta de 14 ani, o elevă premiantă. Voluntarii de la Cert iau oferit tot ce se poate ca să învețe.

Tatal ei, bolnav nu își doreste decât să o vadă om mare! Și îi spune mereu că fără carte, nu va avea nimic!

În munții apuseni oamenii nu au o viață blândă iar drumurile sunt grele.

În cătunul Plopi sunt doar câteva case peste dealuri. Doar ca să ajunga la primul magazin, pentru pâinea zilnică familia Culda trebuie să meargă pe jos ore bune.

Livia este o femeie puternică. Asta le-a insuflat și celor 4 copii ai săi. Să nu se teamă, de nimic.

Total
0
Shares
Total
0
Share