Lege promulgată/Stimulent de risc pentru angajaţii unor centre rezidenţiale destinate unor categorii vulnerabile

Lege promulgată/Stimulent de risc pentru angajaţii unor centre rezidenţiale destinate unor categorii vulnerabile

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care angajaţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice şi ai altor centre rezidenţiale destinate unor categorii vulnerabile vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.500 de lei brut.

Legea vizează modificarea şi completarea art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă.

Actul normativ are obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru acordarea, o singura dată, a unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pentru angajaţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru angajaţii centrelor rezidenţiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici şi privaţi, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, care au fost izolaţi preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit legii, se aprobă acordarea, o singura dată, a unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut, pentru angajaţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru angajaţii centrelor rezidenţiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici şi privaţi, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, care au fost izolaţi preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgenţă. Furnizorii de servicii sociale au obligaţia de a fi acreditaţi, iar serviciile sociale din subordinea lor să fie licenţiate sau, după caz, să deţină aviz de înfiinţare sau reorganizare, ori plan de restructurare avizat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt