Legumicultorii, nemulțumiți de noul program de minimis. Ce modificări cer de la MADR – Focus Prima TV

Legumicultorii, nemulțumiți de noul program de minimis. Ce modificări cer de la MADR

Noul program de minimis pentru legume în spații protejate a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), însă legumicultorii români au o serie de nemulțumiri legate de acesta.

Potrivit documentului publicat de MADR, legumele incluse în program sunt ardeiul gras și/sau lung, castraveții, tomatele, varza albă, varza roșie și vinetele, iar valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu mai mulți legumicultori pe marginea acestui ajutor de minimis, pentru a le afla nemulțumirile. Fondatorul Uniunii Salvăm Țăranul Român, Ion Păunel, a precizat că organizația din care face parte a pregătit o adresă pe care o va trimite către oficialii de la MADR, pentru a le cere să facă anumite modificări, atât pentru suplimentarea bugetului destinat programului, cât și pentru aplicarea sa la un număr mai mare de legume.

”Fiind în consultare publică acest proiect, avem câteva aspecte pe care vrem să le sesizăm și vom trimite o adresă către Ministerul Agriculturii. Cred că MADR a omis introducerea ardeiului gogoșar; noi am mai solicitat ca inclusiv legume precum fasolea urcătoare, gulia, legumele verdețuri și conopida să fie introduse. Nu vedem oportunitatea culturii de varză roșie, nu știu de ce s-a ales acest produs, nu cred că este nici măcar specific pentru a fi cultivat în spațiu protejat.

Total
0
Shares
Total
0
Share