Legumicultorii români cer un ajutor de stat de 50.000 – 100.000 EURO - Focus Prima TV

Legumicultorii români cer un ajutor de stat de 50.000 – 100.000 EURO

Legumicultorii români au ajuns la capătul puterilor! Loviți de condițiile meteo nefavorabile, de scumpirile inputurilor și de concurența neloială a produselor venite din import, mulți fermieri se află în pragul falimentului, susțin reprezentanții Uniunii Salvați Țăranul Român.

Într-un apel către clasa politică din România, făcut în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, legumicultorul Ion Păunel a arătat situația dificilă prin care trece sectorul legumicol în ultima perioadă. Acesta a prezentat în premieră pentru AGRO TV o serie de revendicări din adresa care urmează să fie trimisă de reprezentanții Uniunii Salvați Țăranul Român către partidele politice și către toate instituțiile cu putere de decizie din România.

”În primul rând, ne dormi ca toate partidele politice să-și dea mâna și să ajute ferma mică, ferma de familie, sectorul horticol în primul rând. Noi solicităm un ajutor de stat cuprins între 50.000 și 100.000 euro, cu justificările necesare. Suntem într-o piață concurențială, suntem și noi colegi cu fermierii din Franța, Italia, Germania, Ungaria etc. Ne mirăm că avem importuri la prețuri mai mici decât producem noi. Pentru că acolo există anumite tipuri de ajutoare din partea statului pentru a promova produsele locale, pentru a susține activitățile din mediul rural”, a subliniat Ion Păunel.

Total
0
Shares
Total
0
Share