Liberalizarea prețului la energie electrică / Cum au ajuns consumatorii să fie total ignorați de către autoritatea de reglementare – Focus Prima TV

Liberalizarea prețului la energie electrică / Cum au ajuns consumatorii să fie total ignorați de către autoritatea de reglementare

Doar trei săptămâni mai sunt până la liberalizarea prețului energiei electrice, însă abia 10% dintre consumatori cunosc acest lucru, după cum arată un sondaj realizat de Asociația Energia Inteligentă. De ce? Din cauza inexistenței unei campanii de informare în care ar fi trebuit să se implice atât furnizorii de energie, cât și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Prin lege, ANRE are și rol de informare și protecție a consumatorilor, însă aceștia sunt ignorați exact în momente cheie, cum ar fi liberalizarea pieței energiei electrice.

Sunt prea puțini cei care știu că pot încheia contracte mai avantajoase, iar cei care cunosc acest lucru nu au la dispoziție informații precise legate de oferte și comparații clare ale acestora.
Exact ca în cazul liberalizării pieței gazelor, ANRE ar fi trebuit să publice pe site-ul său și să mediatizeze recomandări pentru clientul casnic, să tipărească și să distribuie pliante, lucru pe care nu l-a făcut până acum.

Total
0
Shares
Total
0
Share