Liceenii de azi, studenţii de mâine

Liceenii de azi, studenţii de mâine

Cand spunem ,,Industria alimentară" ne gandim la ceva… complicat şi plictisitor, ar spune unii. Iar, în ultimii ani,
facultăţile de profil nu sunt pe lista opţiunilor absolvenţilor de liceu. Pentru a-i atrage pe viitorii studenţi, facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor îi invită zilele acestea pe liceeni la o experienţă comestibilă. Elevii au ocazia să vadă cum se face berea sau iaurtul. Din cauza regulilor sanitare produsele nu pot fi gustate, viaţa de student, însă, da.

În grupuri mici, liceenii din Tulcea, Constanţa şi Galaţi intră în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Deşi nu pot face degustări, elevii au ocazia să vadă cum ar trebui să se faca un produs. Profesorii îi aduc aici în speranţa că, măcar unii dintre ei, se vor îndrăgosi de acest domeniu. Prima lecţie .fabricarea berii.

Impresionaţi de experienţa din microfabrica Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, unii dintre elevi spun că se gândesc serios să se înscrie aici.

Initiativa se numeste Clubul viitorilor specialisti din industria alimentara si are rolul atat de a familizaria elevii cu
tehnologia alimentara dar si de a-i convinge sa studieze la Galati.

Zilele viitoare, elevii vor avea ocazia să vadă şi cum se prepară produsele din lapte sau carne. De la distanţă, însă,
din cauza regulilor impuse de pandemie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt