Lider al fermierilor: ”Domnul ministru Oros nu ne mai reprezintă” – Focus Prima TV

Lider al fermierilor: ”Domnul ministru Oros nu ne mai reprezintă”

Fermierii români au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, pentru a le cere guvernanților să-și țină promisiunile referitoare la despăgubirile pentru secetă. Agricultorii au plecat spre casă, însă, la fel de dezamăgiți cum au venit, pentru că nu au primit niciun răspuns concret, mai ales ținând cont de faptul că atât ministrul agriculturii, cât și premierul României, erau plecați într-o vizită la Dăbuleni, unde au plantat pomi alături de Președintele României.

Mulți dintre cei prezenți la protest s-au simțit sfidați de această atitudine a oficialilor, lucru pe care l-a evidențiat și Emil Bălteanu, președinte al Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice județul Iași și organizator al protestului, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Într-o zi în care a fost un protest anunțat, cei care ar fi trebuit să vină și să ne întrebe de ce am venit acolo au lipsit cu desăvârșire. N-aș vrea să-i spun aroganță, vreau să o numesc doar o scăpare și așa să rămână. Dacă noi am venit pe baza unei legi, care se numește legea dialogului social, fiind exclusiv antreprenori, patroni, oameni care aduc bani la bugetul statului, de ce n-am avut în fața noastră o mână întinsă și o minte deschisă, căreia să ne adresăm în mod efectiv și de la care să primi un răspuns bărbătesc?

Fermierul nu este artist de circ sau cântăreț de muzică ușoară, și nu spun asta ca să supăr pe cineva. Noi suntem învățați să muncim de dimineața până seara, să suferim atunci când plouă prea mult sau când este prea mult ger, atunci când bate gheața și atâtea alte evenimente care ne marchează viața. (…) Am fost stupefiat să citesc că a trecut de curând prin Parlament, în mod tacit, o lege care absolvă niște bănci de niște datorii către stat, suma fiind în jur de 80 de milioane euro. Acești bani stau mai bine acolo și produc mai mult acolo decât în conturile celor care acum sunt în prag de disperare?”, a precizat Emil Bălteanu pentru AGRO TV.

Total
0
Shares
Total
0
Share