Liderul suprem al Iranului a interzis importurile de vaccinuri pentru Covid-19 din SUA şi Marea Britanie – Focus Prima TV

Liderul suprem al Iranului a interzis importurile de vaccinuri pentru Covid-19 din SUA şi Marea Britanie

Într-un discurs transmis în direct la televiziune, Ayatollahul Ali Khamenei a exprimat posibilitatea ca cele două ţări occidentale, adversare de lungă durată ai Republicii Islamice, să dorească să răspândească infecţia în alte ţări.

El a adăugat însă că Iranul ar putea obţine vaccinuri ”din alte locuri de încredere”. El nu a dat detalii, dar China şi Rusia sunt aliate ale Iranului.

”Importurile de vaccinuri din SUA şi Marea Britanie în ţară sunt interzise … Nu sunt de încredere. Nu este deloc improbabil să dorească să contamineze alte naţiuni ”, a declarat Khamenei, cea mai înaltă autoritate a ţării.

”Având în vedere experienţa noastră cu sângele contaminat cu HIV trimis de Franţa, , nici vaccinurile franceze nu sunt de încredere”, a spus Khamenei, referindu-se la scandalul referitor la sângele contaminat din anii 1980 şi 1990.

Khamenei a repetat acuzaţiile într-un tweet care a fost eliminat de Twitter, împreună cu un mesaj în care spunea că încalcă regulile platformei împotriva dezinformării.

Total
0
Shares
Total
0
Share