Lista finală a persoanelor care se pot vaccina în etapa a doua – Focus Prima TV

Lista finală a persoanelor care se pot vaccina în etapa a doua

Guvernul a aprobat miercuri Hotărârea prin care noi categorii de persoane vor intra în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, în timp ce alte persoane vor avea prioritate odată cu începerea etapei a treia de vaccinare.

Noua hotărâre modifică și aduce adăugiri la o hotărâre precedentă, din 3 decembrie 2020. Astfel, este dată posibilitatea ca și cetățenii străini aflați cu ședere legală în România să se poată vaccina.

„Prevederile prezentei hotărâri se aplică și cetățenilor Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, precum și străinilor cu ședere legală pe teritoriul României”, se arată în textul HG modificate.

De asemenea, casierii și ceilalți lucrători din magazinele de retail alimentar, personalul navigant român maritim și fluvial, personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol), personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU) au dreptul de a se vaccina în etapa a doua.

Total
0
Shares
Total
0
Share