Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Marea Britanie, scutiţi de carantină – Focus Prima TV

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Marea Britanie, scutiţi de carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi seară lista ţărilor din zona galbenă, pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste regiuni trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină.

CNSU îşi motivează această măsură prin persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi prin apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”, se arată în textul Hotărârii.

Total
0
Shares
Total
0
Share