Localnici, confuzi după primirea mesajelor RO-ALERT despre exerciţiul EU MODEX - Focus Prima TV

Localnici, confuzi după primirea mesajelor RO-ALERT despre exerciţiul EU MODEX

Mai mulţi locuitori din Târgu Mureş şi din împrejurimile oraşului au sunat, luni, la Dispeceratul 112 după primirea mesajelor RO-ALERT referitoare la exerciţiul internaţional de simulare a unei explozii urmată de scurgeri de gaze periculoase în atmosferă, organizat de către EU MODEX.

“Au fost în jur de 10-15 persoane care au sunat, neînţelegând mesajul RO-ALERT şi au crezut că e chiar o situaţie reală. Operatorii i-au liniştit, le-au explicat că, de fapt, e un exerciţiu şi sper că au înţeles. Ne cerem scuze târgumureşenilor şi mureşenilor, în general, pentru disconfortul creat, dar totodată trebuie să înţeleagă şi dânşii că acest exerciţiu îl facem pentru noi toţi, pe de o parte pentru pregătirea personalului propriu de intervenţie, pe de altă parte, pregătirea autorităţilor, integrabilitatea tuturor instituţiilor care intervin într-o situaţie de o asemenea amploare şi, bineînţeles, pregătirea populaţiei. Genul de mesaj primit de către dânşii este exact tipul de mesaj care la un moment dat ar putea să vină şi să transmită nişte măsuri care trebuie respectate”, declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, general de brigadă Călin Handrea.

Textul referitor la simularea EU MODEX din perioada 30 mai – 3 iunie, din municipiul Târgu Mureş, a fost redactat în limbile română, maghiară şi engleză şi precizează că este vorba de un exerciţiu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share