Locurile de joacă, cu lacătul pe uşă

Locurile de joacă, cu lacătul pe uşă

Locurile de joacă pentru copii în care se organizau petreceri iar distracţia era cuvântul de ordine, au lacătul pe uşă de aproape un an. Majoritatea angajaţilor sunt în şomaj tehnic încă din martie iar pierderile sunt uriaşe. Ajutorul de la stat, spun antreprenorii, nu este o soluţie pentru că cei două mii de euro nu acoperă nici cheltuielile de întreţinere.

Cu braţele deschise, aşa îşi primeau angajaţii acestui parc de distracţii, fiecare oaspete.

Acum totul este închis. Din martie nu au mai putut să facă nimic. Locaţia este una dintre cele mai mari din Sud Estul Europei, are aproape 20 de mii de metri pătraţi iar costurile de întreţinere sunt uriaşe. Pandemia a adus pierderi enorme. Dacă de ziua copilului aveau 3-4 mii de invitaţi, de luni bune nimeni nu le-a mai călcat pragul.

Si la Cluj industria de divertisment este în colaps.

Loredana este administratorul unui loc de joaca pentru copii. După doar 5 luni de activitate, a fost nevoita sa puna lacatul pe usa.

Unii au incercat sa acceseze ajutoare de la guvern insa...

Pentru a gasi solutii si sprijin, unii antreprenori au pus bazele unei asociatii si au mers chiar si la Guvern pentru a cere ajutor.

Părerile oamenilor sunt împărţite. În timp ce unii spun că ar fi benefic pentru copii să fie redeschise spaţiile de joacă, alţii preferă să facă împreună cu ei mici activităţi în aer liber.

Atât locurile de joacă cât şi sălile pentru organizarea de evenimente au fost închise anul trecut, în luna martie, odată cu debutul stării de urgenţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt