Londra grăbește vaccinarea – Focus Prima TV

Londra grăbește vaccinarea

Marea Britanie și Israelul accelerează campania de vaccinare, oficialii de la Londra fiind deciși să imunizeze cel puțin 20 de milioane de persoane până în februarie. Israelul și-a propus să termine vaccinarea tuturor celor 9 milioane de locuitori până în martie și să devină prima țară imunizată
total. Astăzi, președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, primește a doua doză de vaccin, care reprezintă rapelul. Iar China acceptă primirea echipei Organizației Mondiale a Sănătății la Wuhan, pentru a cerceta originile virusului.

Marea Britanie derulează cel mai mare program de vaccinare pentru a imuniza milioane de persoane din categoriile vulnerabile, în doar câteva luni. Dar campania Londrei se lovește de numeroase piedici, de la
stocarea dozelor de vaccin la temperaturile recomandate până la controalele sanitare.

Pe teritoriul britanic au fost deschise șapte centre de vaccinare în care lucrează aproape o mie de doctori și asistente.

Israelul intră deja în etapa a doua a vaccinării, pentru cei care au primit deja prima doză acum 2 săptămîni.
Cadrele medicale, care au dus tot greul în ultimul an, speră că de acum lucrurile se vor schimba în bine.

Pe de altă parte, China a acceptat în cele din urmă să primească în țară echipa de inspectori a Organizației Mondiale a Sănătății, care va veni joi la Wuhan. Aprobarea Beijingului a venit chiar în ziua în care se împlinește un an de la primul deces de covid 19 în China.

Total
0
Shares
Total
0
Share