Londra nu intenţionează să includă întreaga Europă pe ”lista roşie” a călătoriilor – Focus Prima TV

Londra nu intenţionează să includă întreaga Europă pe ”lista roşie” a călătoriilor

Londra nu intenţionează să adauge turiştii provenind din Europa pe “lista roşie” de călătorii în Marea Britanie, cu carantină obligatorie în hoteluri la sosire, a declarat marţi ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock, în contextul recrudescenţei infecţiilor cu COVID-19 pe continent, relatează Reuters.

“Nu avem niciun plan în acest sens… nu excludem o astfel de posibilitate, dar nu intenţionăm să o facem în prezent”, a explicat Hancock la postul de radio LBC, adăugând că nu este sigur dacă călătoriile se vor putea relua către luna iulie.

“Noi nu ştim deocamdată. Trebuie să protejăm această ţară şi progresele pe care le-am realizat, dar în acelaşi timp înţeleg bine că mulţi oameni doresc să călătorească peste hotare în această vară”, a mai spus el.

Ţara cea mai îndoliată din Europa, Regatul Unit va aduce un omagiu marţi, cu păstrarea unui minut de reculegere, în memoria celor 126.000 de persoane decedate din cauza pandemiei, la un an după instituirea primului lockdown.

În seara zilei de 23 martie 2020, premierul Boris Johnson s-a decis să anunţe, în urma altor ţări europene, instituirea unui lockdown în Marea Britanie, cu închiderea şcolilor, muzeelor, restaurantelor şi obligaţia de a sta în casă. La vremea aceea, Regatul Unit înregistra un bilanţ de peste 330 de decese din cauza COVID-19.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share