Luăm în calcul ca etapa a III-a să înceapă în judeţele unde locurile pentru vaccinare nu sunt ocupate – Focus Prima TV

Luăm în calcul ca etapa a III-a să înceapă în judeţele unde locurile pentru vaccinare nu sunt ocupate

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii participa la conferinta de lansare a Brain Academy of Healthcare Management, prima scoala de business din Romania dedicata profesionistilor din sistemul de sanatate, in Bucuresti, marti, 29 noiembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că în judeţele în care există locuri pentru vaccinare ar putea începe etapa a III-a de imunizare.

“Luăm în considerare acest lucru. (…) Lucrurile nu arată foarte diferit de la un judeţ la altul, aproape peste tot prin ţară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate”, a spus Voiculescu, la Parlament.

El a susţinut că un criteriu pentru vaccinarea celor din etapa a III-a ar putea să fie incidenţa din judeţe.

“Evident ne orientăm atenţia către judeţele unde rata de infectare este mai mare, dar în acelaşi timp vrem să vaccinăm câţi mai mulţi oameni cât mai repede şi avem o cantitate semnificativă de vaccinuri care vin în luna martie – peste două milioane de vaccinuri şi în luna aprilie o să vină peste două milioane de vaccinuri doar de la Pfizer/BioNTech, o să fie peste 200.000 pe săptămână”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share