Lucrările majore de restaurare a Crucii de pe Caraiman, finalizate; Ciucă: Militarii au reuşit să se ridice la înălţimea misiunii - Focus Prima TV

Lucrările majore de restaurare a Crucii de pe Caraiman, finalizate; Ciucă: Militarii au reuşit să se ridice la înălţimea misiunii

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost prezent marţi la ceremonia militară şi religioasă prin care a fost marcată încheierea operaţiunilor majore de restaurare, reabilitare şi conservare a Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Caraiman.

“Am primit, în 2016, o misiune de onoare, aceea de a restaura şi reintroduce în circuitul valorilor naţionale acest monument înnobilat de istoria neamului. Şi iată dovada că militarii au reuşit să se ridice la înălţimea misiunii primite şi să putem fi astăzi, din nou, mândri de Monumentul Eroilor de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Nu a fost o misiune uşoară, nu a fost la îndemâna oricui, dar prin multă muncă, prin profesionalism şi dăruire, lucrările au fost finalizate cu succes”, a afirmat ministrul Nicolae Ciucă în discursul susţinut în cadrul ceremoniei, conform MApN.

Desfăşurată în prezenţa ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ceremonia a inclus depunerea de coroane de flori în memoria eroilor căzuţi şi vizitarea spaţiului expoziţional amenajat în incinta monumentului.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share