Lumea liberă trebuie să-l lovească pe Putin acolo unde îl doare mai tare: la bani - Focus Prima TV

 Lumea liberă trebuie să-l lovească pe Putin acolo unde îl doare mai tare: la bani

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Dacian Cioloş (USR) pledează pentru sancţiuni economice “drastice şi decisive” la adresa Federaţiei Ruse, adăugând că în lipsa unei reacţii “pe măsură” din partea “lumii libere”, Rusia se va învecina în curând cu România.

“Dacă reacţia Europei, a Statelor Unite ale Americii şi a lumii libere nu este pe măsură, Rusia se va învecina în curând cu România. Nu mai este momentul pentru contramăsuri calibrate şi graduale, este evident că Putin nu a vrut niciun moment dezescaladarea situaţiei. Lumea liberă trebuie să-l lovească pe Putin acolo unde îl doare mai tare: la bani. Rapid şi decisiv. Da, va exista un impact economic şi vor fi efecte negative şi pentru economiile europene. Dar, în acest moment, este un preţ mic de plătit pentru asigurarea păcii şi securităţii în Europa”, scrie Cioloş, pe Facebook.

El subliniază că preşedintele rus, Vladimir Putin, “calcă în picioare aspiraţiile unui popor” care vrea o Ucraină democrată şi europeană.

“Delirul unui dictator aduce din nou războiul în Europa. Vladimir Putin calcă în picioare aspiraţiile unui popor care vrea o Ucraină democrată şi europeană. Aruncă la coş esenţa dreptului internaţional şi îşi revendică, cu forţa, drepturi închipuite. Această nebunie nu poate rămâne nepedepsită. Nu putem să fim în continuare naivi în faţa unui bătăuş”, arată Cioloş.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene “să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Liderii europeni, al SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească “agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei. Şi OSCE a cerut încetarea ostilităţilor. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share