Macron şi Putin vor discuta din nou la telefon, marţi după-amiaza (Palatul Elysee) - Focus Prima TV

Macron şi Putin vor discuta din nou la telefon, marţi după-amiaza (Palatul Elysee)

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cel rus Vladimir Putin vor discuta din nou la telefon marţi, la orele 16:30 (14:30 GMT), în special cu privire la o operaţiune umanitară de evacuare din oraşul ucrainean asediat Mariupol care să fie organizată cu participarea Franţei, Greciei şi Turciei, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP şi Reuters.

Preşedintele francez a declarat că doreşte să discute cu omologul său rus “pentru a securiza operaţiunea umanitară din Mariupol”, precizând că obiectivul este de a lansa această operaţiune “în următoarele zile” şi reproşându-i Rusiei “nerespectarea dreptului umanitar internaţional”.

Vineri, Macron a anunţat că Franţa, Turcia şi Grecia vor efectua “în următoarele zile” o “operaţiune umanitară” de evacuare a oraşului asediat Mariupol.

Peste 2.000 de civili au fost ucişi la Mariupol. Potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, aproximativ 100.000 de persoane sunt în continuare blocate în acest port strategic de la Marea Azov care este asediat de trupele ruse. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share