Madridul, acoperit de zăpadă – Focus Prima TV

Madridul, acoperit de zăpadă

Vremea continuă să fie capricioasă în mare parte din Europa. Spaniolii se confruntă cu nămeții, în timp ce în estul continentului zăpada este amestecată cu ploaie. Iar în Grecia este un val neobișnuit de căldură.
Și în Statele Unite iarna este una grea, atât pe coasta de este cât și în zone unde nu a mai nins de decenii.

Madrilenii se luptă în continuare cu zăpada iar lucrătorii de la serviciile de salubritate sau cei ai armatei i-au ajutat să scoată mașinile din zăpadă. Soldații au fost scoți din cazarme pentru starea de urgență temporară care a paralizat capitala Spaniei în ultimele zile.

La Madrid, stratul de zăpadă a fost de jumătate de metru, iar temperaturile au coborât peste noapte și la minus 20 de grade celsius. Mai multe servicii de transport au fost suspendate temporar din cauza zăpezii, iar mulți locuitori ai capitalei cer ca orașul să fie declarat zonă calamitată, pentru a beneficia de ajutoare, ca după o catastrofă naturală.

Și în acest an, zăpada este un comar pentru miile de migranți din țări asiatice sau africane care sunt blocați de mai bine de un an de zile în tabere improvizate din Bosnia-Herțegovina. Ei nu mai pot trece granițele spre Vestul Europei și nici în țările lor nu se pot întoarce. Așa că trăiesc de pe o zi pe alta în condiții deosebit de grele printre dărâmături și gunoaie. Fugiți de conflictul din Afganistan, acești tineri au nimerit acum printre ruinele fostului război din Bosnia.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Migrației fac eforturi pentru a le ușura viața celor peste o mie de migranți din acest loc din Bosnia, unde mulți afgani, de exemplu, au ajuns în haine subțiri și papuci, iar acum îndură gerul de minus 10 grade.

Ninsoarea a fost o experiență neobișnuită pentru locuitorii din orașul texan Waco, pentru că acolo nu a mai fost zărit un fulg de nea din 1982. Iar acum ninsoarea a ajuns aproape 10 centimetri. De asemenea, a nins și în statul Alabama, unde șoferii au fost puși în dificultate de zăpada căzută pe carosabil. Pe o plajă din statul american Oregon, un locuitor a filmat o turmă de elani care alerga pe o plajă, între țărm și oceanul agitat de furtună.

Elanii păreau rătăciți și debusolați din cauza vremii capricioase pentru că se aflau destul de departe de mediul lor natural.

Total
0
Shares
Total
0
Share