Mai multe țări se confruntă cu reticență la vaccinul AstraZeneca. Autoritățile spun însă că este sigur: „M-aș vaccina imediat” – Focus Prima TV

Mai multe țări se confruntă cu reticență la vaccinul AstraZeneca. Autoritățile spun însă că este sigur: „M-aș vaccina imediat”

Autoritățile sanitare din unele țări europene se confruntă cu reticență față de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, după ce mai multe cadre medicale au intrat în concediu medical din cauza efectelor secundare, punând astfel și mai multă presiune pe spitalele deja aglomerate, relatează Reuters.

Efectele secundare pot include febră sau dureri de cap și sunt un semn normal că organismul generează un răspuns imun, potrivit raportărilor din studiile clinice pentru vaccinul AstraZeneca. De obicei, simptomele se estompează în decurs de o zi.

Pentru celelalte vaccinuri aprobate în Europa, dezvoltate de Pfizer și Moderna, au fost raportate efecte secundare temporare similare.

Dar după lansarea vaccinării cu AstraZeneca, cel mai recent vaccin aprobat în Uniunea Europeană, autoritățile sanitare din Franța au emis îndrumări pentru a înceini ritmul vaccinării, două regiuni din Suedia au întrerupt temporar vaccinările, iar în Germania unii lucrători esențiali refuză să facă acest vaccin.

Total
0
Shares
Total
0
Share