Maia Sandu scrie istorie - Focus Prima TV

Maia Sandu scrie istorie

Maia Sandu face istorie în Republica Moldova! Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut peste 50% din
voturile alegătorilor! Partidul Maiei Sandu a câştigat astfel detaşat şi a obţinut majoritate absolută în Parlament.

Cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova au participat ieri la alegerile parlamentare pentru a-şi alege reprezentanţii în viitorul Parlament de la Chişinău.

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu a obţinut un procent istoric, de 52,80% din voturi. Scorul obţinut de partidul Maiei Sandu este cel mai mare obţinut vreodată de vreun concurent electoral din istoria alegerilor din Republica Moldova.

Președintele României, Klaus Iohannis a trimis un mesaj pe Twitter pentru a-i felicita pe cetățenii care au ieșit la vot.

PAS a depăşit Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, condus de Igor Dodon, care a obţinut doar 31,33% din electorat.

Şi cetăţenii din Republica Moldova aflaţi în străinătate au ieşit în număr mare la vot. Peste 86% din cetăţenii din diaspora au susţinut Partidul condus de Maia Sandu. Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor s-a clasat doar
pe a patra poziţie în preferinţele diasporei moldovene. Deşi 1,25 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova trăiesc în străinătate, mulţi dintre aceştia speră că o dată cu noua conducere, se vor putea întoarce acasă la un viitor mai bun.

Total
0
Shares
Total
0
Share