Majorarea tarifului la gigacalorie, necesară; suma este apropiată de cele din alte oraşe - Focus Prima TV

Majorarea tarifului la gigacalorie, necesară; suma este apropiată de cele din alte oraşe

Majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie este necesară, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, menţionând că acest tarif nu a mai fost schimbat din 2011.

“Un proiect extrem important – majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a precizat edilul şef în debutul şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 9 kilometri de reţea de termoficare.

“Tipul acestea de proiecte vor urma să le votăm în CGMB, pentru că este necesar să modernizăm reţeaua de termoficare. De transport – mai întâi şi după aceea – de distribuţie”, a spus el.

Potrivit lui Nicuşor Dan, proiectele cele mai importante de pe ordinea de zi sunt cele prin care Municipalitatea aprobă depunerea unor cereri de finanţare pentru consolidarea, prin programul PNRR, a mai multor imobile publice şi private. Edilul general a menţionat că apelul de proiecte în cadrul PNRR se va deschide vineri.

“Printre clădirile publice pentru care solicităm finanţare pentru consolidare găsim clădirea Teatrului Bulandra şi clădirea Maternităţii Bucur”, a explicat el.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share