Mallorca primește primii turiști – Focus Prima TV

Mallorca primește primii turiști

Autoritățile franceze sunt stupefiate după ce duminică dupăamiază a fost organizat un carnaval cu peste 6 mii de oameni în Marsilia. Incidentul este considerat innaceptabil, în condițiile în care aproape jumătate din Franța este în zonă roșie și rata de infectare este în creștere. Petrecerea stradală a fost oprită de poliție și este în desfășurare o anchetă.

Fără distanțare socială și, majoritatea participanților fără măști. Așa s-a desfășurat carnavalul din Marsilia, la care s-au adunat peste 6.500 de persoane, în pofida restricțiilor care interzic manifestările publice. Petrecerea a fost oprită cu greu de poliție, iar autoritățile au anunțat că sunt anchetate 9 persoane, care ar fi organizat sărbătoarea. Potrivit presei, carnavalul a fost pus la cale în doar câteva ore, prin mesaje pe rețelele de socializare, pentru a compensa faptul că evenimentul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei.

De o petrecere a avut parte la Rio de Janeiro și președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a împlinit 66 de ani. Sute de persoane, fără mască, s-au înghesuit pentru a-i ura la mulți ani șefului statului. Acesta a purtat mască pentru câteva secunde, dar apoi și-a dat-o jos pentru a le mulțumi petrecăreților. Brazilia a depășit duminică pragul de 12 milioane de infectări și a ajuns la 290 de mii de decese din cauza Covid-19.

Iar în Spania, la Mallorca, au ajuns primii turiști germani, care au și dat startul petrecerilor pe plajă. Localnicii au sentimente împărțite. Pe de o parte sunt încântați pentru că au din nou oaspeți, după aproape un an, dar pe de altă parte sunt neliniștiți pentru că turiștii nu respectă regulile de protecție sanitară.

În timp ce turiștii germani se pot bucura de primele zile la plajă, cei spanioli nu au încă aceleași privilegii pentru că sunt interzise călătoriile între regiuni, din cauza pandemiei. Sosirea primilor turiști este o gură de oxigen pentru turismul spaniol, care a înregistrat o cădere de 80 la sută anul trecut, cel mai scăzut nivel din anul 1969.

Total
0
Shares
Total
0
Share