Mallul din subteran, greu de evacuat – Focus Prima TV

Mallul din subteran, greu de evacuat

Gandul

Deși termenul de eliberare a spațiilor comerciale de la metrou expiră astăzi, la miezul nopții, proprietarii sunt hotărâți să nu închidă. Aceștia invocă un proces în plină desfășurare, a cărui sentință e așteptată abia în luna aprilie. De cealaltă parte, Metrorex anunță că de săptămâna viitoare vor începe evacuările.

În ziua în care spațiile comerciale ar trebui eliberate de chiriași, în subteran, comerțul e în continuare în toi. Toate
magazinele sunt deschise, iar marfa rămâne aranjată în vitrine. De altfel, reprezentanții Asociației Comercianților de la Metrou spun că nu au de gând să închidă nici zilele următoare.

Contractul de închiriere a spațiilor comerciale de la metrou a expirat încă din 2018, dar afacerile au continuat să
funcționeze.

Pe 24 martie, Metrorex a somat evacuarea în regim de urgență. La o zi distanță sindicatul a declanșat greva care a
blocat Bucureștiul o zi întreagă.

Miza conflictului este uriașă. Potrivit unui raport întocmit de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, în 2018, firma sindicatului condus de Rădoi încasa 75% din valoarea chiriilor.

Potrivit gândul.ro, iubita sindicalistului Ion Rădoi este acționar și administrator la patru firme care dețin contracte de închiriere a spațiilor de la metrou. Metrorex avertizează spațiile comerciale din subteran reprezintă un pericol imenent pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii subterane.

Însumate, spațiile comerciale din subteranul Capitalei au suprafața unui mall.

Total
0
Shares
Total
0
Share