Mamă la 70 de ani - Focus Prima TV

Mamă la 70 de ani

O femeie din India a devenit mamă pentru prima oară la vârsta la care multe sunt deja bunici. Femeia în vârstă de 70 de ani a rămas însărcinată datorită fertilizării în vitro, metodă adoptată de din ce în ce mai multe femei ajunse la menopauză care doresc să devină mame. Medicii care au fost alături de femeie pe tot parcursul sarcinii nu s-au putut abține din a-și exprima uimirea față de acest caz extrem de rar.

Femeia din India care a devenit cunoscută în toată lumea după ce a dat naștere unui băiețel pretinde că are 70 de ani deși nu are niciun act de identitate care să dovedească acest lucru. Pe numele său Rabari, femeia a încercat de câteva decenii să rămână însărcinată alături de soțul ei cu care e căsătorită de 45 de ani.

” Este unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată. Când au venit pentru prima dată la noi, le-am spus că nu pot avea un copil la o vârstă atât de înaintată. Au spus că mulți dintre membrii familiei lor au făcut asta, la rândul lor.”
Deși a devenit mamă la o vârstă înaintată, Rabari nu este cea mai bătrână femeie care a devenit mamă. Recordul e deținut de o altă femeie, tot din India, de 74 de ani. Femeia a adus pe lume gemeni în 2019. Alături de soțul său, cu care a fost căsătorită timp de 57 de ani, a reușit să dea naștere primului lor copil tot datorită fertilizării în vitro. 12 luni mai târziu însă, tatăl gemenilor a murit la 78 de ani, lăsând-o pe femeie mamă singură. Deși medicii vorbesc despre posibilele probleme care pot apărea la femeile care rămân însărcinate după menopauză și nu numai, se pare că din ce în ce mai multe nu mai țin cont de vârstă atunci când dorința de a avea un copil e mai mare decât orice.

Un astfel de caz a existat în Spania, unde o femeie a murit la doar doi ani după ce a dat naștere unor gemeni. În România, cea mai în vârstă femeie care a devenit mamă pentru prima oară este Adriana Iliescu. Femeia a dat naștere unei fetițe la vârsta de 66 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share