Mână de ajutor pentru oamenii fără adăpost – Focus Prima TV

Mână de ajutor pentru oamenii fără adăpost

Heap of ironed washed clothes giving from hand to hand

În aceste vremuri grele, autoritățile din Iași s-au gândit să întindă o mână celor mai vitregiți de soartă. Oamenii fără adăpost pot lua gratis o haină groasă din cele 5 containere special amplasate în cel mai mare oraș al Moldovei. Sute de kilograme de articole vestimentare ajung astfel la cei mai puțin norocoși.

Containerele au fost amplasate în zonele aglomerate ale Iașiului. Inițiativa a apărut după ce lucrătorii de la salubritate au observat cum lângă pubelele tradiționale au început să apară munții de haine și încălțăminte.

Tot ce prisosește în casele oamenilor nu mai ajunge acum la groapa de gunoi a orașului. Spălate și frumos împărturite, hainele ajung acum la oamenii sărmani.

Localnicii apreciază inițiativa autorităților. O demonstrează sutele de kilograme de articole vestimentare colectate în numai câteva săptămâni. Iar numărul celor care vor să doneze crește de la o zi la alta.

Până la sfârșitul acestei luni, alte 10 asemenea containere își vor face apariția pe străzile Iașiului. Investiția într-o pubelă de acest tip costă aproximativ 4 mii de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share