Manager spital: Am crezut că toți vom muri - Focus Prima TV

Manager spital: Am crezut că toți vom muri

Povestea buteliilor de oxigen din pereții găuriți ai spitalului din Abrud, județul Alba, are în spate, de fapt… o altă poveste. Cea a medicilor de acolo, care au înțeles altfel această luptă împotriva virusului care ne secătuiește de mai bine de un an. Spitalul cu doar 80 de locuri din Munții Apuseni, are poate cea mai mare rată de supraviețuire a pacienților bolnavi de covid din țară. Au pierdut doar 7 pacienți din cei aproape 800 pe care i-au îngrijit. Sunt medici și asistenți care nu și-au văzut copiii, părinții, soții sau soțiile cu lunile și care ne oferă cea mai importantă lecție – aceea a unei echipe care și-a propus, încă de la început, să ajungă învingători la linia de final!

Poate niciun alt spital nu a impresionat in pandemie mai mult decat spitalul din Abrud, odata ce medicii de aici au decis sa vorbeasca despre buteliile de oxigen pe care le-au montat singuri in pereti, pentru a salva vieti. A fost doar una dintre multele decizii pe care le-au luat pe cont propriu pentru ca nu au primit sprijin de nicăieri.

Medicii asteptau de 4 ani o statie de oxigen care nu mai venea. Au reusit sa salveze viata unei femei, bolnave de
covid iar sotul acesteia le livreaza, din recunostinta, zilnic , la fiecare sase ore, oxigenul, fara nicio pretentie financiara. Fiecare pacient salvat ii are in suflet pe acesti eroi…

In micuta localitate din Apuseni nu avea nimeni pretentia sa ajunga mai marii de la Guvern sau din Minister sa ii
instruiasca.. Au facut totul cum au simtit.. Nu au risipit echipamente si nu au facut excese…

Si astazi, pot cu fruntea sus sa le ofere si altora o lectie pretioasa pe care au invatat-o cu multe sacrificii.

In acest moment spitalul are internati 30 de bolnavi cu covid si doar 7 butelii de oxigen. Trase prin pereti, direct in
saloane. Ar mai fi nevoie si de alte concentratoare, insa nevoile sunt si pentru dotarea saloanelor cu saltele, perne si lenjerii. Oricine poate ajuta spitalul se poate adresa conducerii.

Total
10
Shares
Total
10
Share