Mănăstirea care ascundea un secret vechi de milenii. Arheologii ar fi găsit chiar cuiele cu care a fost crucificat Iisus – Focus Prima TV

Mănăstirea care ascundea un secret vechi de milenii. Arheologii ar fi găsit chiar cuiele cu care a fost crucificat Iisus

Arheologii au făcut o descoperire incredibilă într-o încăpere secretă dintr-o mănăstire din Republica Cehă.

Aceștia au găsit în mănăstirea Milevsko un cui masiv cu o lungime de aproximativ 15 centimetri, păstrat într-o cutie împodobită cu o cruce realizată din aur de 21 de karate. Caseta a fost realizată în perioada 260-416 î.Hr. și este inscripționată cu literele „IR”, care înseamnă „Iisus este Regele”. Experții susțin că încăperea a fost folosită pentru a ascunde de-a lungul timpului artefacte rare.

Oamenii de știință spun că nu pot confirma 100% că acest cui provine din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, dar arată că descoperirea este una mult mai importantă decât cea a relicvelor Sfântului Maurus, arată Agenția Cehă de Presă (ČTK), citată de Daily Mail.

De-a lungul timpului au fost descoperite mai multe cuie despre care s-a crezut că au legătură cu actul de crucificare a lui Hristos, lucru care îi face pe cercetători să fie sceptici cu privire la această ipoteză. Autenticitatea artefactului va fi verificată de mai multe echipe de experți anul viitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share