Mănăstirea Dragomirna, comoară arhitecturală - Focus Prima TV

Mănăstirea Dragomirna, comoară arhitecturală

Adăpostită între codrii Bucovinei, Mănăstirea Dragomirna este una dintre comorile arhitecturale ale României. Cu o istorie bogată de patru secole, lăcașul de cult este vizitat de turiștii din întreaga țară. În spatele zidurilor fortificate este o biserică în care oamenii vin să-şi caute liniştea. Tot aici este o icoană a maicii Domnului, care se spune că face minuni.

Se spune că Mănăstirea Dragomirna este locul unde fiecare credincios își găsește liniștea odată ce pășește în curtea din spatele zidurilor care au rezistat timp de 400 de ani.

Povestea mănăstirii a început, de fapt, cu biserica Sfântul Ilie, unul dintre primele lăcașe de cult din zonă, în jurul căruia s-a întemeiat și comunitatea care astăzi a ajuns să fie localitatea Mitocul Dragomirnei.

Fiecare credincios care ajunge aici este mișcat de frumusețea locului și de suflarea divină care se simte în
curtea mănăstirii. În interior, în naos, pereții sunt acoperiți de o frescă impresionantă, care ilustrează momente din viața mântuitorului.

Deși nu este la fel de populară precum renumitele Putna, Voroneț sau Sucevița, Mănăstirea Dragomirna este, însă,
alegerea celor în căutare de liniște, dar și a celor care au, poate, necazuri sau cărora sufletul le suspină. Deznădejdea le este tot timpul alinată de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau de moaștele Sfântului Iacob Persu.

Total
0
Shares
Total
0
Share