Mâncarea artificială - cum se produce şi ce beneficii are

Mâncarea artificială - cum se produce şi ce beneficii are

Mâncarea artificială reprezintă viitorul în gastronomie. O spun cercetărorii, care deja au creat carne artificială, iar în unele restaurante deja se servesc astfel de preparate. Ce înseamnă exact, cum este construită şi ce beneficii are, vedeţi în materialul următor!

În premieră mondială, un restaurant din Singapore a servit clienţilor mâncare sută la sută produsă în laborator. Este o realitate care va deveni banală în doar câteva decenii, explică cercetătorii.

Va mai dura însă până vom avea în farfurii prima friptură artificială made în România.

Fenomenul începe să ia amploare în întreaga lume. Anul acesta urmează să fie deschise primele restaurante de profil. Specialiaşti estimează că românii vor avea de aşteptat încă un deceniu până când mâncarea artificială ar putea pătrunde în meniul românilor. Deocamdată, ideea este privită cu scepticism de patronii de restaurante dar şi de potenţialii consumatori.

Costurile mai mici şi gustul similar produselor naturale nu sunt singurele beneficii ale mâncării artificiale.

Reprezentanţii Institutului Naţional de cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare spun că România ar putea produce în scurt timp carne artificială. Va fi nevoie însă de multe teste până ce va fi găsită cea mai potrivită variantă pentru gustul consumatorului român.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt