Mâncarea vegană, la mare căutare – Focus Prima TV

Mâncarea vegană, la mare căutare

În timp ce HORECA se confruntă cu tot felul de probleme din cauza crizei sanitare, în industria alimentară un nou trend începe să ia avânt – restaurantele cu specific vegan. Burgeri, pizza, lipii apetisante – făcute doar din plante, au atras atenția, mai cu seamă în pandemie, românilor, care și-au dorit să trăiască mai sănătos. Specialiștii îi îndeamnă pe cei care adoptă în totalitate un astfel de stil de viață să fie totuși…echilibrați.

Până și sosul de maioneză și brânza cheddar din acești burgeri sunt 100% vegane. Iar gustul nu diferă cu mult față de unul clasic, spun cei care îi savurează.

Fie că au adoptat un stil de viață vegan, fie din dorința de a mânca mai sănătos, oamenii au căutat, în ultima perioadă, alternative la produsele animale. Și unele business-uri au ținut pasul cu cererea- din ce în ce mai multe restaurante au meniu EXCLUSIV vegan.

Iar după o mâncare savuroasă, nu putea să lipsească și un desert. Deși laptele și ouăle sunt considerate de mulți ingredientele de bază pentru prăjituri, laboratoarele și cofetăriile vegane folosesc alternative mai sănătoase, dar la fel de delicioase.

Specialiștii ne îndeamnă să fim echilibrați, indiferent de opțiunile alimentare.

Cei mai mulți adepți ai acestui stil de viață par a fi tinerii – generatia millennials – mai preocupată, de altfel, și de protecția mediului înconjurător.

Total
0
Shares
Total
0
Share