Marea Britanie izolată de restul lumii – Focus Prima TV

Marea Britanie izolată de restul lumii

Noua tulpină a virusului SARS-COV-12, descoperită în sudul Angliei, pune pe jar întreaga Europă. Rând pe rând, statele din Uniunea Europeană intezic zborurile către Marea Britanie. Franța, Germania, Italia, dar și România se numără deja printre acestea. Este tardiv, spun reprezentanții lumii medicale care afirmă că noua tulpină este deja prezentă și în alte state de pe continent.

Un prim caz de infectare cu noua formă a virusului a fost deja semnalat în afara Marii Britanii. Este vorba de un cetățean englez diagnosticat cu boala în timpul unei calătorii în Italia și care a fost repatriat de urgență. De altfel, Consiliulul Științific al Guvernului Britanic susține că probabilitatea ca noua tulpină a SARS-COV-2 să fie deja prezentă și în alte țări este una însemnată.

Iminența unui noul val de infectări a stârnit panică în marile capitale europene. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost cel care a anunțat măsurile convenite de mai multe state europene menite să preîntâmpine explozia de cazuri importate pe filieră britanică.

De asemenea, au fost oprite și trenurile care leagă Albionul de Europa prin tunelul de sub Canalul Mânecii. Nici feriboturile de pasageri nu mai asigură legătura dintre Marea Britanie și continent.

Total
0
Shares
Total
0
Share