Marea Britanie, lovită de furtuna Dudley - Focus Prima TV

Marea Britanie, lovită de furtuna Dudley

Furtuna Dudley a lovit cu putere Marea Britanie. Aproximativ 14 mii de oameni au rămas fără curent după ce rafalele de vânt, care au atins viteze de până la 144 de km/h, au avariat rețeaua electrică. Frontul atmosferic avansează rapid. E cod galben de vânt puternic astăzi în mai multe țări din nordul, centrul și estul Europei. România este și ea pe listă.

Precipitații abundente și rafale de vânt puternice au lovit Marea Britanie. Cel mai afectat este nord-estul Angliei, unde furtuna Dudley s-a dezlănțuit asupra regiunilor Cumbria, North Yorkshire și Lancashire. Sute de locuințe au fost avariate.

Meterologii au emis coduri portocalii de vânt puternic pentru cea mai mare parte a Regatului Unit. Iar specialiștii în situații de urgență i-au avertizat pe oameni să se pregătească pentru un val de ninsori abundente.

Furtuna a lovit și sudul Scoției, Irlanda de Nord dar și vestul continentului european. Într-o localitate olandeză, rafalele de vânt au fost atât de puterncie, încât au smuls mai mulți copaci din rădăcini.

Iar de mâine lovește și Eunice. O altă furtună puternică. Așa că aproape între întreg continentul european va fi sub un cod galben de vânt puternic. În curând rafalele se vor face resimțite și în România.

Meteorologii au emis inclusiv deja alerte de cod roșu în unele zone din centrul Europei, acolo unde furtuna va lua pe alocuri aspect de uragan.

Total
0
Shares
Total
0
Share