Marea Britanie lovită de inundații – Focus Prima TV

Marea Britanie lovită de inundații

Marea Britanie se confruntă cu inundații masive în urma furtunii Christoph. Mai multe orașe din nord-vestul țării au fost devastate de ape, iar echipajele de salvare au evacuat zeci de localnici. Una dintre cele mai grave situaţii s-a înregistrat în nordul Țării Galilor, regiune în care se fabrică vaccinul anti- COVID dezvoltat de compania AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Echipele de intervenție au reușit să izoleze pe ultima sută de metri orașul galez Wrexham, locul unde se fabrică serul AstraZeneca. Din fericire, dozele de vaccin din depozit au fost salvate, iar producția nu a fost afectată.

Inundaţiile provocate de furtuna Cristoph au afectat însă mai multe regiuni din Anglia. În oraşul Northwich, situat în nordvestul țării, zeci de persoane dintr-un azil de bătrâni au fost evacuați.

Filmările postate de localnici pe rețelele sociale arată cum străzile s-au transformat în râuri, în urma inundațiilor de proporții. Nivelul apei a crescut extrem de mult, iar oamenii aproape că nu se mai pot deplasa nicăieri.

Meteorologii au emis 200 de alerte de inundații în Anglia și Țara Galilor. În plus, temperaturile se anunţă tot mai scăzute în zilele următoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share