Marea Britanie și Germania lucrează la vaccin – Focus Prima TV

Marea Britanie și Germania lucrează la vaccin

Marea Britanie va lucra împreună cu firma germană de biotehnologie CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva noii variante de COVID-19. Între timp…numărul vaccinărilor globale a depășit bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Este anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății.

Guvernul britanic a declarat că atât vaccinurile Pfizer- BioNTech, cât și serurile Oxford-AstraZeneca care se produc în prezent sunt eficiente împotriva noilor variante din Marea Britanie. Cu toate acestea, oficialii sunt de părere că statul britanic trebuie să fie cât mai bine pregătit pentru orice altă amenințare care ar putea apărea pe viitor.

În acest timp, în regiunea capitalei spaniole Madrid a fost depistat primul caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului. Autoritățile au precizat că aceasta aparține unui bărbat în vârstă de 44 de ani, sosit din statul sudamerican pe 29 ianuarie. Individul se urcase în avion cu un test PCR negativ, însă a fost testat pozitiv la sosirea pe aeroportul din Madrid.

124 de milioane de doze din vaccinul pentru COVID-19 au fost administrate la nivel mondial, o cifră care depășește bilanțul infectărilor globale, de 106 milioane de cazuri. Cu toate acestea, directorul OMS a tras și un semnal de alarmă și a avertizat că trebuie depuse mai multe eforturi pentru limitarea răspândirii virusului în toate țările lumii.

Pe primul loc în topul imunizărilor se află Statele Unite, cu peste 36 de milioane de vaccinări, urmată de China, cu mai mult de 31 de mii și de Uniunea Europeană, cu peste 16 mii.

Total
0
Shares
Total
0
Share