Marea Britanie va permite, în rare ocazii, ca o persoană să fie vaccinată cu două vaccinuri diferite pentru Covid-19 – Focus Prima TV

Marea Britanie va permite, în rare ocazii, ca o persoană să fie vaccinată cu două vaccinuri diferite pentru Covid-19

Marea Britanie va permite, în cazuri rare, ca o persoană să fie vaccinată cu două vaccinuri diferite pentru Covid-19, în pofida lipsei dovezilor legate de gradul de imunitate oferit, transmite Reuters.

Îndepărtându-se de alte strategii existente la nivel mondial, guvernul de la Londra a anunţat că oamenii ar putea primi două vaccinuri diferite pentru Covid-19, de exemplu dacă primul vaccin primit nu mai este disponibil, potrivit recomandărilor publicate îna ajunul Anului Nou.

”Dacă acelaşi vaccin nu mai este disponibil, sau dacă nu se cunoaşte ce vaccin a primit o persoană, este rezonabil să fie administrat vaccinul disponibil local, pentru a finaliza vaccinarea”, potrivit recomandărilor.

Directorul pentru imunizări al Public Health England, Mary Ramsay, a spus că acest lucru se va întâmpla extrem de rar şi că guvernul nu recomandă amestecarea vaccinurilor, în schema de vaccinare care necesită administrarea a două doze, la un interval de câteva săptămâni.

Covid-19 a ucis peste 74.000 de oameni în Marea Britanie, acesta fiind al doilea cel mai ridicat bilanţ al deceselor din Europa, iar oficialii din sectorul sănătăţii se grăbesc să administreze vaccinurile pentru a ajuta la oprirea pandemiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share