Marea înghesuială din casele românilor. Țara cu cei mai mulți proprietari are cele mai aglomerate spații de locuit din UE – Focus Prima TV

Marea înghesuială din casele românilor. Țara cu cei mai mulți proprietari are cele mai aglomerate spații de locuit din UE

România e primul loc în Uniunea Europeană la capitolul case supraaglomerate. Ultimul raport Eurostat pe această temă arată că fiecarui român îi revine în medie o cameră, în vreme ce în țări precum Belgia sau Luxemburg media este de 2,2 camere pentru fiecare locuitor. 

România este țara paradoxurilor. Avem cei mai mulți proprietari de casă din Europa, dar fiecăruia îi revine o singură cameră. Așa se face că aproape jumătate dintre români trăiesc în case supraaglomerate. Iar acest lucru s-a resimțit cel mai puternic odată cu pandemia. Locuința a devenit loc de muncă, școală sau grădiniță.

În Uniunea Europeană suprafața locuibilă recomandată este de 30 de metri pătrați de persoană. La noi, însă, este redusă la jumătate sau chiar mai mică. Aproape jumătate dintre familiile din România locuiesc într-una sau în cel mult două camere.  

Total
0
Shares
Total
0
Share