Marinarii naufragiați au ajuns la țărm - Focus Prima TV

Marinarii naufragiați au ajuns la țărm

A fost o mobilizare impresionantă în portul Constanța. Zeci de reprezentanți ai autorităților portuare și locale i-au preluat pe cei nouă marinari ucrainieni salvați, ieri, din mijlocul mării, după ce nava lor s-a scufundat. Între timp continuă căutările marinarilor dispăruți. Astăzi, autoritățile din Ucraina au trimis
la locul tragediei o navă de căutare și salvare.

Cei 9 marinari ucrainieni au ajuns în portul Constanța cu nava salvatoare GSP FALCON

In dana de pasageri au fost trimise nouă ambulanțe, precum și reprezentanți ai Gărzii de Coastă, Căpităniei și Direcției de Sănătate Publică. A fost trimisă, totodată, și o echipă de la Medicină legală pentru preluarea cadavrului unuia dintre marinarii. Celălalt cadavru nu a mai putut fi scos, salvatorii
concentrându-se pe recuperarea marinarilor care cereau ajutor.

Autoritatea Navala investigheaza naufragiul si operatiunea de salvare. O echipa de scafandri va trebui sa ajunga la epava, sa o studieze si sa stabileasca de ce s a scufundat.

Între timp, la 16o km in larg, o navă a Gărzii de Coastă și o fregată a Marinei Militare continuă operațiunea de recuperare a celuilalt cadavru și căutarea marinarului dispărut. Militarilor români li s-au alăturat și două nave de salvare trimise de Ucraina. Până acum au găsit o barcă goală plutind pe mare.

Marinarii salvati din naufragiu vor fi trimiși acasă, pe cheltuiala armatorului din Ucraina. Un reprezentant al sau a fost in Port aproape toata ziua. Tânăra de 26 de ani, rănită în naufragiu, care ieri fusese adusă cu elicopterul la spital, are o fractură de piramidă nazală și nu va rămâne internată. Cel mai probabil va fi repatriata odata cu echipajul supravietuitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share