Mărturia unei turiste blocate pe aeroportul din Cancun – Focus Prima TV

Mărturia unei turiste blocate pe aeroportul din Cancun

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, condamnă atitudinea Mexicului față de cetățenii români și spune că ceea ce se întâmplă este inadmisibil. De asemenea avertizează românii să nu mai plece în Mexic în următoarea perioadă. Între timp, o parte dintre românii blocați pe aeroportul din Cancun s-au întors în țară și povestesc că au trecut prin clipe de coșmar. Din păcate însă, 114 cetățeni români încă se află
blocați pe aeroportul din Mexic.

Fără apă, mâncare și izolați în doar câțiva metri pătrați. Așa au stat românii care au plecat în Cancun cu speranța că vor petrece o vacanță de vis. Totul s-a transformat însă într-un coșmar. Raluca abia s-a întors în țară după ce a stat blocată în aeroport și a fost tratată discriminatoriu.

Cei de pe aeroport le-au spus că nu au greșit cu nimic, însă faptul că atât de mulți români au venit deodată în Cancun li se pare ciudat. Așa că au luat decizia să îi izoleze, fără să le dea nici măcar apă.

Nimeni nu a fost lăsat să sune la ambasadă, iar cei care au avut norocul să plece mai repede abia au primit pașapoartele. Agenția de turism însă nu a oferit nicio explicație turiștilor.

Raluca este unul dintre turiștii norocoși care s-a întors în țară. Însă 114 cetățeni români încă se află blocați pe aeroportul din Cancun, fără să poată suna pe cineva și fără bagaje.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat autorităților mexicane sistarea măsurilor și clarificarea motivelor pentru care au procedat astfel. De asemenea, cetățenii au primit hrană și apă în cursul zilei de ieri, prin intervenția ambasadei și a consulilor onorifici.

Total
0
Shares
Total
0
Share