Mărturii ale medicului ATI Lucian Horhotă, care în noaptea incendiului de la Colectiv a resuscitat tineri în ambulanţă şi pe caldarâm: Respirau agonic, dădeau de aer proaspăt, mergeau dezorientaţi şi cădeau efectiv din picioare - Focus Prima TV

Mărturii ale medicului ATI Lucian Horhotă, care în noaptea incendiului de la Colectiv a resuscitat tineri în ambulanţă şi pe caldarâm: Respirau agonic, dădeau de aer proaspăt, mergeau dezorientaţi şi cădeau efectiv din picioare

Medicul ATI Lucian Horhotă era de gardă pe 30 octombrie 2015 la maternitatea Bucur, unitate sanitară aflată în imediata vecinătate a clubului Colectiv. Specialistul a mărturisit ce a trăit în noaptea incendiului devastator. Alături de alţi colegi de la spital a intervenit imediat pentru a-i ajuta pe tinerii care au reuşit să iasă din club sau care au fost scoşi de acolo. Dr. Horhotă spune că cel mai mult timp a stat într-o ambulanţă unde l-a resuscitat peste 40 de minute pe Claudiu Petre, un tânăr care a intrat de mai multe ori în club pentru a-i ajuta pe cei răniţi. Medicul spune că a simţit o mare dezamăgire şi frustrare pentru că nu a reuşit să-i repornească inima în acea noapte, în ambulanţă. Dr. Lucian Horhotă este în prezent manager al Spitalului din Bolintin Vale, unde luptă în linia 1 pentru pacienţii cu COVID 19, dar şi pentru pacienţii cu diverse alte afecţiuni.

„În acea noapte terminam a doua cezariană, a venit cineva de afară care a spus că este nevoie de sprijin, că sunt foarte mulţi arşi”

„Se sfârşea a doua cezariană, îmi aduc aminte, se auzea un zgomot de vorbă multă şi primele sirene ale echipajelor de intervenţie, cred că au fost cele ale poliţiei, şi primele salvări probabil care au primit apel pentru a veni acolo.

Total
0
Shares
Total
0
Share