Mărturiile unui informator FBI infiltrat în Ku Klux Klan: În ce consta activitatea sa şi de ce a rupt tăcerea - Focus Prima TV

Mărturiile unui informator FBI infiltrat în Ku Klux Klan: În ce consta activitatea sa şi de ce a rupt tăcerea

Un fost informator al poliţiei federale americane (FBI), Joseph Moore, în vârstă de 50 de ani, căsătorit şi cu patru copii, care s-a infiltrat timp ce zece ani, în perioada 2007-2017 din partea Biroului Federal de Investigaţii în Ku Klux Klan, vorbeşte public despre această perioadă „pentru ca publicul să ştie”, în caz că i se întâmplă ceva.

„Dacă KKK are o ţintă azi, acea ţintă eu sunt”, a declarat el miercuri seara la postul francez France2. Ideea unui agent bine intenţionat care intră cu riscul vieţii în Ku Klux Klan, o reţea rasistă foarte violentă, apărută în timpul Războiului de Secesiune şi alimentată de anii de segregare rasială în Sudul Americii, obsedează cinematograful american, însă pentru Joseph Moore nu este o ficţiune. După un deceniu de joc dublu nu scapi nepedepsit. Joseph Moore trăieşte în continuare în Florida, împreună cu familia sa, la fel ca în timpul misiunilor pentru „Birou”, însă s-a mutat şi şi-a schimbat identitatea în 2018.

Total
0
Shares
Total
0
Share