Masacrul din Roma, repetabil la Cluj, de Anul Nou. Semnal de alarmă tras de Societatea Ornitologică Română - Focus Prima TV

Masacrul din Roma, repetabil la Cluj, de Anul Nou. Semnal de alarmă tras de Societatea Ornitologică Română

Decizia Primăriei Cluj-Napoca de a organiza focuri de artificii în patru locuri diferite din oraş a atras critici din partea Societăţii Ornitologice Române, care susţine că astfel vor fi afectate păsările din zona spaţiilor verzi vizate.

Societatea Ornitologică Română (SOR) solicită Primăriei Cluj-Napoca găsirea de soluţii alternative la tradiţionalele focuri de artificii din noaptea Anului Nou, mai ales după ce municipalitatea a decis organizarea acestora în patru locuri din oraş, pentru a evita aglomeraţia din centru. 

„Am aflat cu tristeţe că Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu doar că nu a renunţat la planul de a ţine patru spectacole cu focuri de artificii la trecerea în noul an, dar şi că printre locaţiile alese se numără zone verzi. Dacă tot ne punem etichetă de oraş smart şi inovator, cursul firesc al lucrurilor ar fi fost căutarea de soluţii alternative, cât mai puţin nocive pentru oameni, animale şi mediu. Asta se face deja în acele locuri unde oamenii au înţeles că unele obiceiuri nu pot râmâne neschimbate, atâta vreme cât este evident pericolul pe care îl reprezintă”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Societăţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share