Masca va face parte din viața noastră probabil până în 2023. Covid-19 va deveni ca virusul gripal – Focus Prima TV

Masca va face parte din viața noastră probabil până în 2023. Covid-19 va deveni ca virusul gripal

Masca de protecție va face parte din viața noastră probabil până în 2023, așa încât trebuie să ne obișnuim cu ea, iar Covid-19 va deveni ca virusul gripal și vom coexista cu acesta zeci de ani, susține managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, este de părere că vom fi nevoiți să purtăm mască până în 2023, dar momentul în care vom renunța la aceasta depinde și de vaccinarea populației, scrie Ziarul de Iași.

”Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării. Ulterior, după ce au observat efectele benefice ale vaccinării, destul de multe persoane şi-au schimbat opinia şi doresc să fie vaccinate”, a declarat dr. Florin Roșu.

Total
0
Shares
Total
0
Share