Măsuri de sprijin pentru diaspora - Focus Prima TV

Măsuri de sprijin pentru diaspora

În Spania trăiește o mică Românie, sunt acolo peste 600 de mii de semeni. Premierul nostru le-a spus oamenilor că executivul lucrează la măsuri care să-i ajute și să-i sprijine să revină acasă. Pentru prima dată Guvernele României și Spaniei au avut o ședință comună, la Castellon de la Pana.

Peste 100 de români din toată regiunea Castellonului s-au întâlnit aseară cu premiurul și miniștrii României. Foarte mulți dintre românii din sală sunt tineri, majoritatea născuți aici sau veniți de foarte mici. Georgiana, Nicoleta și Paula sunt 3 dintre copiii născuți în Spania și pot spune că sunt și atât spanioli cât și români.

Premierul României crede că acești tineri vor să revină acasă. De altfel a anunțat că executivul pregătește măsuri de sprijin pentru diaspora. Tinerii însă nu sunt la fel de convinși. Pentru ei România rămâne o amintire frumoasă, dar prea indepărtată. Spania în schimb, le-a oferit posibilitatea de a-și îndeplini visurile.

Oficial, în Spania trăiesc mii de români. Tendința este de scădere, pentru că an de an, numărul conaționalilor este mai mic. În 2012 erau 900 de mii. Numai anul acesta sunt mai puțini cu 15 mii față de anul trecut.

Total
12
Shares
Total
12
Share