Măsuri pentru reducerea consumului de energie. Planul UE pentru iarnă - Focus Prima TV

Măsuri pentru reducerea consumului de energie. Planul UE pentru iarnă

În ciuda plafonării prețurior energiei, facturile de curent sunt deja extrem de mari, iar oamenii se gândesc cu groază la ce va urma. În plus, mulți dintre cosumatori nu reușesc să se încadreze în limita de plafonare, de 300 de KW pe lună, și plătesc prețul întreg. Reducerea cererii în orele de vârf, soluții energetice pe bază de hidrogen și și plata unei contribuții de criză de către marile companii din sectorul petrolului, gazelor și cărbunelui, care obțin profituri uriașe, sunt principalele recomandări anunțate de Comisia Europeană.

În timp ce liderii europeni ne recomandă să consumăm cu responsabilitate energia electrică și chiar să mai stingem becul, oamenii primesc în continuare facturi foarte mari.

Este și cazul doamnei Mihaela. Femeia locuiește într-o casă cu două camere, în localitatea Săcele, din Brașov. În timpul verii facturile la lumină nu depășeau 100 de lei. Acum a avut un șoc.

Parlamentul European pregătește planul de iarnă. Președintele Comisiei Europene a anunțat noile măsuri, oficiale, pentru reducerea consumului de energie. Ursula von der Leyen a spus că sancțiunile împotriva Rusiei se aplică în continuare. Anul trecut, importurile la nivel European de gaz rusesc au ajuns la 40%. Astăzi, acestea sunt la doar 9%. În următorii ani, Uniunea Europeană se va baza pe furnizori de gaz precum SUA, Norvegia sau Algeria.

Ca reacție la măsurile propuse de Comisia Europeană, Virgil Popescu a anunțat că în următoarele două săptămâni fiecare minister trebuie să își facă un plan care să cuprindă soluții de reducere a consumului de energie. Acesta va fi prezentat Guvernului. Iar Polonia a transmis că anul viitor prețurile la electricitate pentru consumatorii casnici vor fi înghețate.

Total
0
Shares
Total
0
Share