Măsuri speciale de securitate în Washington D.C – Focus Prima TV

Măsuri speciale de securitate în Washington D.C

Autoritățile din Washington au luat măsuri speciale de securitate în așteptarea ceremoniei de învestire a
președintelui democrat Joe Biden. Capitala federală este înțesată de forțe de ordine și membri și vehicule ale Gărzii Naționale. Autoritățile susțin că măsurile de siguranță sunt justificate pentru că se așteaptă la proteste ale susținătorilor lui Donald Trump. Mai ales că un oficial din statul New Mexico a fost reținut după ce a amenințat că va veni la învestire înarmat cu o carabină și un pistol.

Apar noi informații despre asaltul asupra clădirii Congresului, din 6 ianuarie, iar CNN relatează că agenții de securitate l-au condus pe vicepreședintele Mike Pence într-un loc sigur cu doar un minut înainte ca susținătorii lui Donald Trump să invadeze sala de ședințe. Tensiunile sunt și mai ridicate pentru că este în plină desfășurare procesul de punere sub acuzare a lui Trump, iar Senatul ar trebui să se reunească
mâine pentru a decide dacă actualul președinte va fi suspendat sau nu, cu o zi înainte de încheierea mandatului.

Centrul capitalei federale arată ca un oraș pustiu, spun localnicii, care recunosc că nu au mai văzut o asemenea desfășurare de forțe.

Departamentul Justiției a anunțat că a arestat un oficial ales al statului New Mexico, COUY GRIFFIN, unul dintre fondatorii grupării Cowboys for Trump. Griffin intenționa să meargă la Washington înarmat cu o carabină și un revolver pentru a protesta în timpul ceremoniei de învestire a președintelui Joe Biden. De asemenea, Griffin s-a aflat printre cei ce au luat cu asalt clădirea Capitoliului pe 6 ianuarie. Totuși, el nu a intrat în clădirea Congresului ci s-a oprit pe trepte.

Total
0
Shares
Total
0
Share