Materii opționale inedite pentru elevi - Focus Prima TV

Materii opționale inedite pentru elevi

De anul viitor, elevii de gimnaziu vor avea noi materii interesante în programa școlară. Sunt discipline opționale, iar copiii pot alege între 21 de variante. Totuși, profesorii sunt sceptici, pentru că unele nu vor putea fi predate, mai ales în școlile de la țară. Cât despre elevi, aceștia se tem că vor petrece mai multe ore la școală și vor trebui să învățe și mai mult.

,,Robotica și viața”, ,,Edugaming”, ,,Educație pentru peisaj”, ,,Lumea cotidiană într-un an”, ,,Text, deschide-te” sau ,,Etica Aplicată”. Sunt doar câteva dintre materiile pe care elevii le vor putea alege, din toamna anului 2023.

Nu este nevoie ca profesorii care vor preda să urmeze vreo specializare. Elevii sunt curioși să afle ce vor învăța la noile materii. Pe de altă parte, se tem că programul zilnic de școală va și mai lung, și mai greu..

Și unii profesori au mari îndoieli că aceste discipline se vor putea preda în școlile de la sate. Pe de altă parte, materiile cerute la examene vor avea prioritate.

Lista de 21 de opționale va intra în vigoare începând cu anul școlar 2023-2024. Fiecare școală și fiecare profesor va hotărî disciplinele pe care le vor propune părinților.

Total
10
Shares
Total
10
Share